Bästa på länge

Bästa på länge

Efter nästan en vecka så har jag äntligen kommit upp på hästryggen, idag vart det uteritt för Lady och lite allmän rastning på dressyrbanan för Hedda.

Lady var såå glad över att få komma ut i skogen och på fältet, speciellt eftersom jag på senare tid blivit för lat för att sadla så vi kör på barbacka. Sen får man väl se det ljusa i det, jag får träna min balans som jag behöver och Lady slipper sadelgjorden. Win Win för oss båda.

Men att se henne så glad som hon vart av att komma ut i skogen var oslagbart, likaså när jag märkte att hon var så gosig, hummade när jag kom till hagen och hon hörde min röst. Helt underbart!

Kan inte klaga på skogen vi har att rida i även om den är begränsad.

Hedda fick gå på banan bara för att vädret var så himla ovisst, såg lite ut som de skulle börja regna när som vilket jag inte kunde ta eftersom jag glömde min tröja hemma haha.

Hon var verkligen superfin, hade en superfin lugn och sansad trav vilket för mig kändes toppen då jag fick chansen att verkligen försöka sitta ner i traven, vilket funkade tills dess att hon ökade traven lite och jag hamnade i obalans. Där har vi en hel del att träna på, vilket är skönt att ha Lady med, bara för henne att springa runt och jag får göra all träning.

Hon hade superfin galopp där med, jag fick verkligen komma ner mer än jag har gjort tidigare, men dock långt ifrån där jag vill vara men en bit på vägen. Och hon höll de hela tiden, och börjat söka sig neråt med, utan att jag plockar med henne.

Så härligt att man märker att alla uteritter lönar sig, det är andra gången vi rider på banan sen första provridningen. Hon lyssnade på minsta lilla och verkligen visade att hon ville jobba. Så otroligt kul!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *